Het boerenjongens kookboek
ISBN: 9789061129271
Auteurs: E. Marien L. Munnikes
Publicatiedatum: 10-05-2009
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
"Wij werken met verse producten die we van dichtbij halen bij productenten die we persoonlijk kennen. Ambachtelijke kaasmakers, worstendraaiers, groente- en fruittelers en handelaren in thee, sapjes, jam of chocolade die allemaal met liefde hun werk doen en altijd op zoek zijn naar de ultieme smaakbeleving. En dat proef je"
- Eke Mariën & Lenno Munnikes
Op het hippe Amsterdamse eiland IJburg is de Boerenjongens eetwinkel gevestigd. Hier bereiden de Boerenjongens stadse meeneemmaaltijden en lekkere broodjes met ingrediënten vers van het land en het liefst uit de buurt. Er worden zo veel mogelijk biologische en fairtrade producten gebruikt en dat is goed voor de boer, de dieren, het land en voor jou!
In Boerenjongens kookboek gaan Mariën en Munnikes terug naar de basis. Zij laten zien dat biologische producten niet duur hoeven te zijn, zoals veel mensen nog steeds denken, als je maar kookt volgens de seizoenen.
Eke Mariën en Lenno Munnikes zijn 2,5 jaar geleden Boerenjongens eetwinkel gestart. Na een intensieve samenwerking zijn hun wegen gescheiden; Eke beheert de eetwinkel en is de kokende helft van duo Cook & Chemist. Lenno is nu als culinair expert en manager werkzaam bij Organic te Amsterdam.
Boerenjongens kookboek:
- laat zien dat gebruik van biologisch geteelde producten niet duur hoeft zijn;
- geeft informatie over vergeten groenten als meiknol, postelein en pastinaak;
- laat je kennis maken met het koken volgens de seizoenen;
- geeft informatie over specifieke seizoens- en streekproducten;
- geeft per seizoen 2 volledige weekmenu's, die ook onderling te combineren zijn
- Eke Mariën & Lenno Munnikes
Op het hippe Amsterdamse eiland IJburg is de Boerenjongens eetwinkel gevestigd. Hier bereiden de Boerenjongens stadse meeneemmaaltijden en lekkere broodjes met ingrediënten vers van het land en het liefst uit de buurt. Er worden zo veel mogelijk biologische en fairtrade producten gebruikt en dat is goed voor de boer, de dieren, het land en voor jou!
In Boerenjongens kookboek gaan Mariën en Munnikes terug naar de basis. Zij laten zien dat biologische producten niet duur hoeven te zijn, zoals veel mensen nog steeds denken, als je maar kookt volgens de seizoenen.
Eke Mariën en Lenno Munnikes zijn 2,5 jaar geleden Boerenjongens eetwinkel gestart. Na een intensieve samenwerking zijn hun wegen gescheiden; Eke beheert de eetwinkel en is de kokende helft van duo Cook & Chemist. Lenno is nu als culinair expert en manager werkzaam bij Organic te Amsterdam.
Boerenjongens kookboek:
- laat zien dat gebruik van biologisch geteelde producten niet duur hoeft zijn;
- geeft informatie over vergeten groenten als meiknol, postelein en pastinaak;
- laat je kennis maken met het koken volgens de seizoenen;
- geeft informatie over specifieke seizoens- en streekproducten;
- geeft per seizoen 2 volledige weekmenu's, die ook onderling te combineren zijn
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)