BBQ
ISBN: 9789062734450
Auteurs: Reitse Spanninga
Publicatiedatum: 30-10-2014
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Stichting Algemiene Fryske Underrjocht Kommisje Afûk
Actieprijs tot en met 30 juni 2017. Na 30 juni weer € 24,95.
In dit boek neemt Reitse Spanninga de lezer mee in de wereld van de enthousiaste buitenkok.
65 recepten (in het Nederlands) met vis, diverse soorten vlees en vegetarisch. 'Al vele jaren ontvang ik in mijn restaurant cursisten om hen de fijne kneepjes van het barbecuen bij te brengen. Ik heb ze een voor een geïnfecteerd met het virus van buitenkoken! Ik ben bovendien een echte Fries en een echt buitenmens. Zomer, herfst of winter, het maakt mij niet uit, ik wil altijd wel lekker buitenkoken! Mijn barbecue zie ik dan ook als een verlengstuk van mijn keuken.'
Het boek is ingedeeld in tapas, voor-, hoofd- en nagerechten, bijgerechten, basisrecepten, gerechten van de smoker en recepten voor een lekker ontbijt. Met informatie over bbq's: gas, briketten of elektrisch en verschillende bbq-technieken.
Reitse Spanninga is eigenaar van restaurant 't Plein in Joure en heeft vele televisieprogramma's over koken gemaakt voor Omrop Fryslân.
Dit is het vijfde boek dat Afûk en Reitse Spanninga gemaakt hebben. Eerder verschenen Lekker ite 1 en 2, Lekker bûten ite mei Reitse en Lekker ite, 4 seizoenen lang.
In dit boek neemt Reitse Spanninga de lezer mee in de wereld van de enthousiaste buitenkok.
65 recepten (in het Nederlands) met vis, diverse soorten vlees en vegetarisch. 'Al vele jaren ontvang ik in mijn restaurant cursisten om hen de fijne kneepjes van het barbecuen bij te brengen. Ik heb ze een voor een geïnfecteerd met het virus van buitenkoken! Ik ben bovendien een echte Fries en een echt buitenmens. Zomer, herfst of winter, het maakt mij niet uit, ik wil altijd wel lekker buitenkoken! Mijn barbecue zie ik dan ook als een verlengstuk van mijn keuken.'
Het boek is ingedeeld in tapas, voor-, hoofd- en nagerechten, bijgerechten, basisrecepten, gerechten van de smoker en recepten voor een lekker ontbijt. Met informatie over bbq's: gas, briketten of elektrisch en verschillende bbq-technieken.
Reitse Spanninga is eigenaar van restaurant 't Plein in Joure en heeft vele televisieprogramma's over koken gemaakt voor Omrop Fryslân.
Dit is het vijfde boek dat Afûk en Reitse Spanninga gemaakt hebben. Eerder verschenen Lekker ite 1 en 2, Lekker bûten ite mei Reitse en Lekker ite, 4 seizoenen lang.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)