The true size of food
ISBN: 9789063693497
Auteurs: Marijke Timmerman
Publicatiedatum: 24-03-2013
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: BIS Publishers BV
In dit rijk geïllustreerde boek kijkt ontwerper en auteur Marijke Timmerman naar hoe wij omgaan met voedsel en eten. Ze doet dat op een manier die kenmerkend is voor creatieve ontwerpers: visueel, vaak via infographics, onderzoekend en vragen stellend. Haar boek is geen receptenboek of een boek met geboden en verboden op het gebied van eten. Wat haar fascineert is de enorme overvloed van eten die ons overal omringd. En het feit dat we in plaats van opzoek te moeten gaan naar eten, we er tegenwoordig vooral vanaf moeten blijven of in ieder geval bewustere keuzes willen maken.
Door de meetbare kant van onze voeding en ons eetgedrag te onderzoeken, geeft de
auteur verassende inzichten in onze vaak absurde omgang met eten. Een voorbeeld is de hoeveelheid eetgelegenheden in een straal van 500 meter in een grote provincieplaats in Nederland. Timmerman heeft het uitgezocht en dat zijn er 208.
Onvoorstelbaar! Met zichtbaar plezier visualiseert ze de verschillen tussen een appel en een marsreep, de houdbaarheidsdatum van allerlei verse en verpakte producten enzovoort.
Een boek om je over te verbazen en vol visuele verhalen die je wil doorvertellen.
Door de meetbare kant van onze voeding en ons eetgedrag te onderzoeken, geeft de
auteur verassende inzichten in onze vaak absurde omgang met eten. Een voorbeeld is de hoeveelheid eetgelegenheden in een straal van 500 meter in een grote provincieplaats in Nederland. Timmerman heeft het uitgezocht en dat zijn er 208.
Onvoorstelbaar! Met zichtbaar plezier visualiseert ze de verschillen tussen een appel en een marsreep, de houdbaarheidsdatum van allerlei verse en verpakte producten enzovoort.
Een boek om je over te verbazen en vol visuele verhalen die je wil doorvertellen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)