Joie de vivre

ISBN: 9789066116870

Auteurs: Y. van Regteren Altena B. Verbeek F. Prins

Publicatiedatum: 01-07-2008

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Inmerc B.V.

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

De kastelen, hoeves en kerk van Camille Oostwegel zijn een begrip in Limburg. Zij stralen de Limburgse mentaliteit uit ten aanzien van het leven: genieten van iedere dag met lekker eten en goede wijn. De vijf tophotels en -restaurants geven meteen een beeld van de culturele veelzijdigheid en de trots van Nederlands mooiste provincie.

In alle Château Hotels is het samengaan van heden en verleden belangrijk: hedendaagse luxe met respect voor de tradities, exclusief eten met respect voor de regionale ingrediënten en gerechten. Toch is ook ieder hotel weer heel anders. Winselerhof, een 16e- eeuwse herenboederij, biedt met restaurant Pirandello een uitstekende Italiaanse keuken. In het 13e-eeuwse slot Erenstein waant de gast zich in de middeleeuwen, edoch niet verschoond van comfort, haute cuisine en subtiel modern ontwerp. Het klassieke Château St. Gerlach staat bekend als een van de beste spa's van Nederland.De metamorfose van het 15e-eeuwse Kruisherenklooster in het centrum van Maastricht in een modern designhotel met een hippe winebar en overheerlijke hapjes is de laatste triomf van Camille Oostwegel. En dan Château Neercanne, het restaurant dat wereldwijd bekendheid geniet als de plek waar staatshoofden elkaar ontmoeten: een 17e- eeuws landgoed met prachtige barokke tuinen en een uitmuntende keuken. Al deze unieke ervaringen geven de gast en de lezer een volledig beeld van Limburg, de meest culinaire en Bourgondische provincie van Nederland!

In Joie de Vivre speelt het culinaire Limburg de hoofdrol. De chefs van Camille Oostwegel geven de lezer een kijkje in hun keuken.
Samen met de recepten laten we de regionale keuken zien met alle traditionele en nieuwe ingrediënten.
Wijnen uit eigen gaard, zelfgekweekte paddenstoelen, Limburgs bier, asperges en de bekende Limburgse forel.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever