Gezond eten met diabetes
ISBN: 9789066116948
Auteurs: A. Worral Thompson A. Govindji
Publicatiedatum: 01-07-2006
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Inmerc B.V.
Diabetes wordt sinds jaar en dag geassocieerd met een beperkt dieet, waarbij suiker verboden is en de maaltijden weliswaar zeer voedzaam maar behoorlijk saai zijn. gelukkig ligt dit een beetje anders: door enkele eenvoudige regels in acht te nemen, zoals het gebruik van voedingsmiddelen met een lage glykemische index in uitgebalanceerde maaltijden, is het mogelijk te leven met diabetes en toch lekker te eten.
Gezond eten met diabetes bevat 100 heerlijke recepten, gecreërd door Antony Worrall Thompson, die zelf metaboolsyndroom heeft, een aandoening die kan leiden tot diabetes. En hoewel alle gerechten zorgvuldig werden onderzocht door diabetesdiëtiste Azmina Govindji en ze dus aan alle normen die aan voeding voor mensen met diabetes worden gesteld, voldoen, zijn deze recepten zo verleidelijk dat ze gemakkelijk voor standaardrecepten kunnen doorgaan. En dat is precies de bedoeling van dit boek. Om je ervan te overtuigen dat je je dieet kunt veranderen zonder daarbij smaak in te leveren, heeft Antony Worrall Thompson al zijn culinaire kennis en vaardigheden ingezet.Bovendien maakt hij gebruik van de gezondste ingrediënten en kookmethodes. Je vindt in dit boek heerlijke soepen, smaakvolle groentegerechten, aantrekkelijke vleesschotels en natuurlijk ook verrukkelijke nagerechten.
Antony en Azmina laten bovendien zien hoe je recepten kunt aanpassen zodat ze met minder suiker en vet toe kunnen, bijvoorbeeld door de natuurlijk zoetheid van verse of gedroogde vruchten te gebruiken in plaats van suiker. Zo kun je van je favorite gerechten blijven genieten.
Gezond eten met diabetes bevat 100 heerlijke recepten, gecreërd door Antony Worrall Thompson, die zelf metaboolsyndroom heeft, een aandoening die kan leiden tot diabetes. En hoewel alle gerechten zorgvuldig werden onderzocht door diabetesdiëtiste Azmina Govindji en ze dus aan alle normen die aan voeding voor mensen met diabetes worden gesteld, voldoen, zijn deze recepten zo verleidelijk dat ze gemakkelijk voor standaardrecepten kunnen doorgaan. En dat is precies de bedoeling van dit boek. Om je ervan te overtuigen dat je je dieet kunt veranderen zonder daarbij smaak in te leveren, heeft Antony Worrall Thompson al zijn culinaire kennis en vaardigheden ingezet.Bovendien maakt hij gebruik van de gezondste ingrediënten en kookmethodes. Je vindt in dit boek heerlijke soepen, smaakvolle groentegerechten, aantrekkelijke vleesschotels en natuurlijk ook verrukkelijke nagerechten.
Antony en Azmina laten bovendien zien hoe je recepten kunt aanpassen zodat ze met minder suiker en vet toe kunnen, bijvoorbeeld door de natuurlijk zoetheid van verse of gedroogde vruchten te gebruiken in plaats van suiker. Zo kun je van je favorite gerechten blijven genieten.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)