Gezond eten zonder gluten

ISBN: 9789066117044

Auteurs: David Allen R. Kearny

Publicatiedatum: 01-07-2005

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Inmerc B.V.

Een op de honderd mensen lijdt aan coeliakie en de enige succesvolle behandeling is een levenslang glutenvrij dieet. Dat betekent het afzien van voedingsmiddelen die tarwe, rogge en gerst bevatten, de hoofdbestanddelen van de voeding van de meeste mensen.Het is echter heel goed mogelijk om deze voedingsmiddelen te vermijden en toch lekker te eten, zelfs die gerechten die traditioneel gluten bevatten. Deze recepten kunnen ook mensen helpen die voor een tarwevrij dieet hebben gekozen om af te vallen of om problemen met de spijsvertering op te lossen.

Dit is het eerste kookboek met recepten die zijn samengesteld door chefkoks onder toezicht van de Britse Coeliakievereniging. Gezond glutenvrij eten bevat meer dan honderd absoluut glutenvrije recepten die zijn gemaakt om uw smaakpapillen te prikkelen en toch de symptomen van coeliakie te voorkomen.
Een glutenvrij dieet is bijzonder beperkend, maart dit boek levert fantasievolle ideeën en is een welkome inspiratiebron voor heerlijke maaltijden die geschikt zijn voor het hele gezin.

Het eerste deel van het boek geeft een toelichting over de symptomen en de factoren die de ziekte kunnen beïnvloeden.
Rosmary Kearney, die zelf aan coeliakie lijdt, bespreekt hoe goede voedingsgewoonten zonder al te grote inbreuk kunnen worden ingepast, wat voor iedereen die aan een glutenintolerantie lijdt van fgroot belang is. Darina Allen op haar beurt maakt gebruik van haar rijke vulinaire ervaring, zodat glutenvrij eten zeker niet wil zeggen dat er saaie gerechten op tafel komen. Darina en Rosemary hebben ruim honderd heerlijke glutenvrije gerechten gecreëerd, waaronder een aantal die in de originele versie wel gluten bevatten, zoals lasagne, hartige taart met ricotta, spinazie en parmezaanse kaas, appeltaart, tiramisu, brownies, bananenbrood en muffins. Het boek bevat recepten voor het ontbijt, voor de lunch en de avondmaaltijd, zowel soepen en salades als broden en taarten, en is daarom het enige glutenvrije kookboek dat u niet kunt missen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever