Gezond eten om je cholesterol te verlagen

ISBN: 9789066119659

Auteurs: D. Green C. Collins

Publicatiedatum: 01-07-2007

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 443: Dieetboeken

Uitgever: Inmerc B.V.

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

'Pas op, daar zit veel cholesterol in en dat is niet goed voor je'
Hoe vaak heb je dat niet gehoord?
Gelukkig weten we nu beter: het ei als beruchte 'cholesterolbom'is ontmanteld, schaal- en schelpdieren hoeven niet meer gemeden te worden. Er zit wel relatief veel cholesterol in, maar daarvan komt weinig in je bloed terecht. Daar zorgt je eigen lichaam wel voor. Voor cholesterol geldt nu: matig gebruiken, maar dat geldt eigenlijk voor bijna alles.

Minder bekwaam blijken we als het gaat om het beheersen van verzadigd vet. We nemen er te veel van in en, eenmaal geconsumeerd, blijkt het de kwade genius te zijn die het cholesterol in het bloed verhoogt. En dat geeft dan weer hart- en vaatproblemen. De boodschap is dan ook niet ingewikkeld: een beheerst cholesterol volgt op een gematigd gebruik van verzadigd vet.

Zelfs als je belast bent met een erfelijk hoog cholesterol, zoals enkele honderdduizenden mensen in Nederland, kun je over het algemeen gewoon lekker en gezond mee-eten. Het gaat immers om een erfelijke stofwisselingsaandoening en niet om een voedingsprobleem. Medicijngebruik is meestal onvermijdelijk,niet roken en veel bewegen essentieel en lekker en gezond eten zeer belangrijk! Het juiste instrument daarvoor heb je in je handen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever