Wijnatlas

ISBN: 9789071206863

Auteurs: J. Johnson J. Robinsons

Publicatiedatum: 01-07-2008

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Spectrum/ Standaard Uitgeverij, Uitgeverij Het

Geheel herzien en bijgewerkt Zesde editie

De eerste editie van de Wijnatlas verscheen in 1971. Het boek is wereldwijd een groot succes en is vertaald in maar liefst 14 talen. De twee zeer bekende schrijvers op wijngebied, Hugh Johnson en Jancis Robinson, hebben hun krachten opnieuw gebundeld: voor deze zesde editie van dit meesterwerk. Door hun samenwerking en hun ongelooflijke kennis over de wereld van wijn, is weer een fantastisch boek ontstaan waar elke wijnliefhebber veel plezier aan zal beleven.

Er is veel veranderd in de wijnwereld sinds 2001. Australië is een veelbelovend wijnland geworden, Italië overtreft zichzelf, Frankrijk ontwikkelt zich standvastig en veel landen laten een grote groei zien in investeringen in wijngaarden en -kelders. Ook heeft wijn de Verenigde Staten definitief veroverd: Californië maakt meer wijn dan enig ander land buiten Europa. Verder zijn Oostenrijk en Griekenland serieuze spelers geworden en is Azië nu een aanzienlijke wijnproducent.

De Wijnatlas staat bekend om zijn uitmuntende kaarten en deze zesde editie bevat er maar liefst 200. Alle bekende wijnregio’s zijn volledig herzien en er zijn 20 nieuwe kaarten toegevoegd. Het boek is geprezen door de pers als een ‘onontbeerlijk naslagwerk’ en als ‘een van de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke wijnboeken’. Dit werk, de zesde editie in 36 jaar, bevestigt zijn status als het boek dat geen enkele wijnliefhebber wil én mag missen.


Hugh Johnson behoort tot de absolute top van wijnkenners. Hij debuteerde in 1966 met zijn internationale bestseller Wine. Hij is de redacteur van de serie Reisgidsen voor wijn- en fijnproevers en jaarlijks verschijnt zijn bekende Wijngids. Zijn unieke benadering is serieus, informatief maar ook vermakelijk. Zijn vermogen om ingewikkelde onderwerpen toegankelijk te maken, levert hem de bewondering op van wijnliefhebbers over de hele wereld.

Jancis Robinson is eveneens een autoriteit op wijngebied. Voor haar boeken heeft ze verschillende prijzen gehad. Bekende titels zijn onder andere Wijnen, druiven en
wijngaarden en de Oxford Companion to Wine. Ze geeft lezingen en verschijnt regelmatig op televisie. Jancis is daarnaast wijncorrespondent voor de Financial Times en schrijft een column in tijdschriften en kranten die op vijf continenten gepubliceerd worden.

Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever