Alles over pasta
ISBN: 9789073191525
Auteurs: M. Scicolone
Publicatiedatum: 12-03-2008
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Good Cook B.V.
Spaghetti carbonara met stukjes krokante pancetta erin, spinazielasagne met een smeuïge ragù, gegratineerde gnocchi die worden bekroond met kaas en broodkruim. Deze behoren tot de klassieke recepten die op het eerste gezicht misschien moeilijk lijken, maar dankzij dit boek door iedereen te maken zijn. Masterclass Alles over Pasta is een complete kookcursus in boekvorm. Eerst worden de verschillende soorten verse en gedroogde pasta beschreven. Basis-recepten en onmisbare technieken illustreren tientallen culinaire bouwstenen, zoals hoe men bepaalt of pastadeeg precies goed is gemengd of hoe een ui moet worden gesnipperd. Dan volgen de recepten, met een duidelijke stap-voor-stap uitleg en foto's die de juiste werkwijze illustreren. De variaties op elk recept betekenen een geweldige uitbreiding van ieders repertoire aan gerechten. Het boek besluit met een uitvoerige beschrijving van het benodigde keukengereedschap en een verklarende woordenlijst. Zo is dit boek een complete kookgids en inspiratiebron voor wie met het volste vertrouwen de allerlekkerste pastagerechten wil maken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)