Het Fit met voeding kookboek
ISBN: 9789075979299
Auteurs: Gert Schuitemaker Jac van Dongen
Publicatiedatum: 01-12-2010
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 441: Basis kookboeken
Uitgever: KunstMag
Het Fit met Voeding kookboek
Het Fit met Voeding kookboek is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen apotheker dr. Gert Schuitemaker en voedingstechnoloog Jac van Dongen. De eerste bracht begin jaren tachtig de orthomoleculaire geneeskunde naar Nederland. Een tak van sport waarin voedingsstoffen centraal staan. Later promoveerde Schuitemaker op het thema risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Hij is al jarenlang hoofdredacteur van de tijdschriften ORTHO en Fit met Voeding.
Jac van Dongen is sinds jaar en dag auteur van de rubriek Ortho Cuisine in Fit met Voeding en redacteur van ORTHO. Hij werkte tientallen jaren in de voedingsindustrie. Daarnaast is koken bijna een halve eeuw een persoonlijke interesse. Deze belangstelling is nauw verbonden met de chemie, zijn kernvak. Door de jaren heen zag Van Dongen hoe koken zich ontwikkelde tot een wetenschap. Zélf weet hij een ding zeker: lekker is belangrijk, maar dit geldt in gelijke mate voor de gezondheidswaarde van een gerecht.
In dit kookboek nemen de auteurs u mee door de winter, lente, zomer en herfst. Elk seizoen opent met een algemene inleiding, door Gert Schuitemaker. Daarna volgen recepten van Jac van Dongen, en zijn persoonlijke ervaringen bij de bereiding ervan. Bij alle gerechten gaan
gezond én lekker hand in hand, waarbij biologisch en producten direct van het land de voorkeur genieten. De recepten worden omgeven door
handige weetjes, verzameld door Schuitemaker. Met het doel fit te worden én te blijven.
Het Fit met Voeding kookboek is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen apotheker dr. Gert Schuitemaker en voedingstechnoloog Jac van Dongen. De eerste bracht begin jaren tachtig de orthomoleculaire geneeskunde naar Nederland. Een tak van sport waarin voedingsstoffen centraal staan. Later promoveerde Schuitemaker op het thema risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Hij is al jarenlang hoofdredacteur van de tijdschriften ORTHO en Fit met Voeding.
Jac van Dongen is sinds jaar en dag auteur van de rubriek Ortho Cuisine in Fit met Voeding en redacteur van ORTHO. Hij werkte tientallen jaren in de voedingsindustrie. Daarnaast is koken bijna een halve eeuw een persoonlijke interesse. Deze belangstelling is nauw verbonden met de chemie, zijn kernvak. Door de jaren heen zag Van Dongen hoe koken zich ontwikkelde tot een wetenschap. Zélf weet hij een ding zeker: lekker is belangrijk, maar dit geldt in gelijke mate voor de gezondheidswaarde van een gerecht.
In dit kookboek nemen de auteurs u mee door de winter, lente, zomer en herfst. Elk seizoen opent met een algemene inleiding, door Gert Schuitemaker. Daarna volgen recepten van Jac van Dongen, en zijn persoonlijke ervaringen bij de bereiding ervan. Bij alle gerechten gaan
gezond én lekker hand in hand, waarbij biologisch en producten direct van het land de voorkeur genieten. De recepten worden omgeven door
handige weetjes, verzameld door Schuitemaker. Met het doel fit te worden én te blijven.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)