Snobisme a la carte
ISBN: 9789075979831
Auteurs: Antonius Moonen Karin Vaneker
Publicatiedatum: 13-11-2013
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 441: Basis kookboeken
Uitgever: KunstMag
Snob-appeal à la Carte,
aristocratische gerechten in een historische context
Sinds de middeleeuwen wordt de verfijnde kookkunst gedicteerd door pracht en praal. Sindsdien werden duizenden culinaire standbeelden opgericht voor vorsten en aristocraten. Inmiddels is de saus Madame in vergetelheid geraakt, maar zijn de koninginnesoep, hopjesvla, Sandwich en Chateaubriand nog springlevend. Snob-appeal à la Carte brengt bekende en onbekende adellijke personen in kaart die in het verleden zijn geëerd met een gerecht. Rijkelijk getruffeerd met afbeeldingen, menukaarten en vorstelijke recepten is het boek een reis door de tijd en geeft een kijkje in de fascinerende wereld van aristocratische keukens.
De aristocratische gerechten zijn in een historische context geplaatst en van een vleugje snob-appeal voorzien door Anton Moonen en Karin Vaneker. De grafische vormgeving werd verzorgd door Erwin Slaats.
Voor een preview van enkele pagina's van Snob-appeal klik hier
Hoofdstukken, de onderwerpen en een globale indeling
In Snob-appeal à la Carte maakt u kennis met de fascinerende wereld van de aristocratische keuken. Van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw en van Rusland tot het zuidelijkste puntje van Italië passeren bijzondere culinaire gebeurtenissen en personen, alsook kokende maîtresses, de revue. Achter elk aristocratische gerecht gaat een verhaal schuil. Wie was de bedenker van de middeleeuwse saus Robert? Was Napoleon echt een culinair barbaar? En wie was de Russische graaf Stroganov? Rijkelijk gelardeerd met beeldmateriaal en biografieën van aristocraten, worden de achtergronden van talloze overbekende en onbekende gerechten en de bijbehorende ingrediënten uitgelicht.
aristocratische gerechten in een historische context
Sinds de middeleeuwen wordt de verfijnde kookkunst gedicteerd door pracht en praal. Sindsdien werden duizenden culinaire standbeelden opgericht voor vorsten en aristocraten. Inmiddels is de saus Madame in vergetelheid geraakt, maar zijn de koninginnesoep, hopjesvla, Sandwich en Chateaubriand nog springlevend. Snob-appeal à la Carte brengt bekende en onbekende adellijke personen in kaart die in het verleden zijn geëerd met een gerecht. Rijkelijk getruffeerd met afbeeldingen, menukaarten en vorstelijke recepten is het boek een reis door de tijd en geeft een kijkje in de fascinerende wereld van aristocratische keukens.
De aristocratische gerechten zijn in een historische context geplaatst en van een vleugje snob-appeal voorzien door Anton Moonen en Karin Vaneker. De grafische vormgeving werd verzorgd door Erwin Slaats.
Voor een preview van enkele pagina's van Snob-appeal klik hier
Hoofdstukken, de onderwerpen en een globale indeling
In Snob-appeal à la Carte maakt u kennis met de fascinerende wereld van de aristocratische keuken. Van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw en van Rusland tot het zuidelijkste puntje van Italië passeren bijzondere culinaire gebeurtenissen en personen, alsook kokende maîtresses, de revue. Achter elk aristocratische gerecht gaat een verhaal schuil. Wie was de bedenker van de middeleeuwse saus Robert? Was Napoleon echt een culinair barbaar? En wie was de Russische graaf Stroganov? Rijkelijk gelardeerd met beeldmateriaal en biografieën van aristocraten, worden de achtergronden van talloze overbekende en onbekende gerechten en de bijbehorende ingrediënten uitgelicht.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)