Aan tafel met Sint-Arnoldus

ISBN: 9789077135556

Auteurs: Han Hidalgo M. Therese Bruggeman

Publicatiedatum: 03-09-2019

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Mens & Cultuur Uitgevers N.V. | Imprint: Mens & Cultuur Uitgevers

Han Hidalgo kan gerust beschouwd worden als een van de pioniersvan het gebruik van bier in de keuken. Al decennia is hij bezig methet combineren van eten en bier. Talloze biergerechten heeft hijin de loop van de jaren gepubliceerd in boeken (o.a. Biertapas enJazzcookin’) en op internet (www.biercuisine.nl).Ook voor het bierconsumententijdschrift De Zytholoog heeft hijheel wat recepten met bier gecreëerd, veelal in samenwerking metMarie-Therese Bruggeman. In dit boek treft u een verzameling vandeze recepten aan. Het gaat daarbij in de meeste gevallen nietom volledige maaltijden, maar juist om ‘kleinere’ hapjes; lekker alsaperitief of gewoon voor ‘tussendoor’.Het boek begint met een uitgebreide inleiding met daarin o.a. tipsvoor het combineren van gerechten met bier, bieren bij gerechtenen bereidingswijze en bierkeuze. Daarbij wordt uitvoerig ingegaanop de bestaande biersoorten en biertypen. Ook enkele buitenlandsebierstijlen komen aan bod.Marie-Therese en Han nemen u mee op een culinaire ontdekkingstocht.Laat u inspireren en durf zelf te experimenteren.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever