Whisky encyclopedie

ISBN: 9789077330036

Auteurs: M. Jackson

Publicatiedatum: 01-07-2005

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 447: Wijn en dranken

Uitgever: Spectrum / Lannoo, Uitgeverij Het

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Michael Jackson was nog geen twintig toen hij whisky ontdekte. Sindsdien heeft hij diverse prijzen voor zijn boeken gewonnen in tal van landen, onder andere de André Simon Award en de Glenfiddich Trophy. Zijn naam wordt meestal met whisky geassocieerd, maar hij begon zijn schrijvende carrière als journalist . Ook op het gebied van bier is hij wereldwijd een van de zeer groten. Zijn Great Beer Guide en Ultimate Beer worden als standaardwerken op het gebied van bier beschouwd. Zijn Malt Whisky Companion, alweer aan de 5de editie toe, wordt algemeen beschouwd als DE klassieke smaakgids op het gebied van whisky. Van zijn hand verscheen in 1987 eveneens de World Guide to Whisky, het eerste toonaangevende werk dat niet alleen Schotse whisky, maar ook Ierse, Noordamerikaanse, Canadese en Japanse stijlen een plek naast elkaar gaf. Jackson is Consultant Editor van Whisky Magazine en columnist van de Malt Advocate. Er zijn artikelen van hem verschenen in The Washington Post, The Independent, The Observer, Forbes, Playboy, GQ, Esquire en vele andere dagbladen en tijdschriften. Voor het schrijven van de Whisky Encyclopedie werkte hij nauw samen met een internationaal schrijverscollectief, bestaande uit: Dave Broom, Jefferson Chase, Dale DeGroff, Jürgen Deibel, Richard Jones, Martine Nouet, Stuart Ramsay, Willie Simpson en Ian Wisniewski. Website: www.beerhunter.com
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever