Aan tafel met van Gogh
ISBN: 9789077396087
Auteurs: F.W.G. Leeman M. Fagel P. van Vleuten
Publicatiedatum: 01-07-2007
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 246: Kookboeken (>12 jaar)
Uitgever: The Company Novelties
Kunst en koken in de schilderijen van Van Gogh
Over Vincent van Gogh is al veel geschreven. Nu is er een verrassende en prikkelende aanvulling over de eetgewoonten en gerechten die deze beroemde schilder in zijn schilderijen heeft vereeuwigd. Wat aten de mensen in de tijd van Vincent van Gogh? Waaruit bestond hun maaltijd en hoe kookten ze? Wat at de kunstenaar zelf?
* Artistiek-culinaire reis door het leven van Vincent van Gogh
* Samengesteld door Van Gogh-kenner Fred Leeman en topkoks Paul & Marcel Fagel
* Unieke combinatie van culturele en culinaire geschiedenis
* Een kunsthistorische kijk op de tafels uit de schilderijen van Van Gogh
* De laat-negentiende-eeuwse keuken vertaald naar eigentijdse gerechten
* Boek laat als eerste in wereld zien dat Van Gogh menukaarten schreef en illustreerde. Een aantal van de recepten is gebaseerd op deze menukaarten.
Over de auteurs
Fred Leeman is kunsthistoricus. Hij schrijft, organiseert tentoonstellingen en houdt lezingen met Van Gogh als één van zijn specialismen. Momenteel bereidt hij een Van Gogh-tentoonstelling voor voor het Albertina Museum in Wenen.
Paul & Marcel Fagel stammen beiden uit de bekende restaurateursfamilie en hebben hun culinaire sporen in verschillende sterrenrestaurants ruimschoots verdiend. Paul zwaait momenteel de scepter in Het Arsenaal in Naarden; Marcel is culinair adviseur in de ruimste zin van het woord en schrijft kookboeken.
??
??
??
??
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)