Brabantse heerlijkheden

ISBN: 9789077721148

Auteurs:

Publicatiedatum: 11-06-2005

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Adr. Heinen, Uitgevers

Boerenshoarma, een Lasagne van snoekbaars met kaas en Bergse ansjovis, een Carpaccio van boerenzult of een Goei soep. Brabantse restaurantkoks creƫerden de smakelijkste gerechten met streekproducten uit Noord-Brabant en geven u een kijkje in de keuken. De recepten worden afgewisseld met korte columnachtige teksten over Brabantse eetgewoonten van vroeger, doorspekt (bijna letterlijk) met smakelijke uitdrukkingen in dialect. Onderzoekers van de niversiteit van Tilburg brachten deze gegevens onlangs bij elkaar. Over broodje trappen, de geschiedenis van de Brabantse koffietafel, vrijdag visdag, brood uit eigen thuin en de thuisslacht.

Brabantse heerlijkheden is een uitgave van het Brabants Bureau voor Toerisme in samenwerking met boekhandels Gianotten, Van Piere en Adriaan Heinen *), de restaurateurs van 'Zo Gastvrij is Brabant' en de Universiteit van Tilburg, Leerstoel Cultuur in Brabant.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever