Koken met Rooibos

ISBN: 9789077740774

Auteurs: Gerda de Wet Daleen van der Merwe

Publicatiedatum: 10-08-2011

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Paperback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Boekenmakers,Uitgeverij De

Koken met rooibosMeer dan 80 recepten van Zuid-Afrikaanse topkoksRooibos is een uniek kruid dat alleen in Zuid-Afrika voorkomt. Op de Cederberg rondom Clanwilliam groeit deze veelzijdige plant, die wij in Nederland vooralsnog alleen kennen van de immens populaire rooibosthee.Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat rooibos een grote hoeveelheid antioxidanten bevat, een positief effect heeft op de bloeddruk en het immuunsysteem versterkt. Door, zoals de Zuid-Afrikanen zeggen ‘een tikkie’ rooibos toe te voegen, wordt het beste van een gerecht of een drank naar bovengehaald. En… het is nog gezond ook. Veertien topkoks uit Zuid-Afrika bewijzen dat met de ruim 80 recepten in dit boek.Een uniek kookboek met het geschenk van de Zuid-Afrikaanse natuur.Gerda de Wet is marketing manager Europa van Rooibos Ltd. Ze is een echte 'foodie' die vol enthousiasme haar kennis over rooibos en de unieke kwaliteiten ervan overbrengt op de consument. Mede dankzij haar achtergrond als diëtiste was zij de uitgelezen persoon om dit speciale kookboek samen te stellen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever