De Nieuwe, Welervarene Utrechtsche Keuken-meidmeid
ISBN: 9789078019084
Auteurs:
Publicatiedatum: 06-09-2007
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Paperback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Begijnekade 18 Uitgevers | Imprint: Begijnekade 18 Uitgevers
In deze tijd is slow food hot item. Ambachtelijke wijzen van voedselproductie en voedselbereiding met ingredienten van dichtbij staan hoog op het wensenlijstje van koks en keukenmeiden. De Nieuwe, Welervarene Utrechtsche Keuken-meid uit 1771 is nu in facsimile verschenen. Dit boek (576 pagina's)staat boordevol recepten uit de welgestelde keuken. Voor moderne koks is dit boek een rijke bron voor verrassende menuĀ“s, bijzondere stoofschotels, soepen en desserts. Ook sausen, wijnen, taarten en koekjes weet deze Keuken-meid te bereiden. Middelen tegen kwalen zijn eveneens opgenomen. Voeding en gezondheid komen in dit boek uit 1771 samen.
Een nieuwe Inleiding, Verantwoording, Inhoudsopgave en paginering, Verklarende Woordenlijst, twee Registers op recepten en op huismiddelen zijn aan de teksten uit 1771 toegevoegd.
Een nieuwe Inleiding, Verantwoording, Inhoudsopgave en paginering, Verklarende Woordenlijst, twee Registers op recepten en op huismiddelen zijn aan de teksten uit 1771 toegevoegd.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)