Ecofood
ISBN: 9789079761852
Auteurs:
Publicatiedatum: 01-09-2011
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 441: Basis kookboeken
Uitgever: Tectum B.V.B.A. | Imprint: Tectum Publishers
Ecofood:
Eten is een noodzaak én een plezier, maar ondertussen ook een ecologische daad. Monoculturen, genetisch gemanipuleerde gewassen, chemische behandelingen, vervuilende verpakkingen, uitbuiting van mensen en grondstoffen: dit zijn slechts een paar van de tendensen die vandaag de markt domineren, en die beduidende gevolgen hebben voor mens en milieu. Maar... er is een alternatief! Dit boek focust op kleine en persoonlijke keuzes binnen het dagelijkse leven die ons verbruik kunnen transformeren tot innovatie. Het omvat kostbare informatie over ecologische landbouw, distributie en consumptie. Bovendien brengen de auteurs interviews met voortrekkers binnen dit gebied, zoals de Slow Food-oprichter Carlo Petrini en activist/journalist Michael Pollan.
Eten is een noodzaak én een plezier, maar ondertussen ook een ecologische daad. Monoculturen, genetisch gemanipuleerde gewassen, chemische behandelingen, vervuilende verpakkingen, uitbuiting van mensen en grondstoffen: dit zijn slechts een paar van de tendensen die vandaag de markt domineren, en die beduidende gevolgen hebben voor mens en milieu. Maar... er is een alternatief! Dit boek focust op kleine en persoonlijke keuzes binnen het dagelijkse leven die ons verbruik kunnen transformeren tot innovatie. Het omvat kostbare informatie over ecologische landbouw, distributie en consumptie. Bovendien brengen de auteurs interviews met voortrekkers binnen dit gebied, zoals de Slow Food-oprichter Carlo Petrini en activist/journalist Michael Pollan.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)