Become a super food chef

ISBN: 9789079881352

Auteurs: Purasana

Publicatiedatum: 22-02-2016

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 246: Kookboeken (>12 jaar)

Uitgever: Vision Publishers

Superfoods zijn niet alleen meer een hype maar raken alsmaar meer ingeburgerd bij het grote publiek.Onze maatschappij gaat steeds sneller en mensen hebben minder tijd om gezond en voedzaam te koken waardoor ze grijpen naar ongezonde snacks en fastfood. Dit en een onevenwichtige voeding zorgen op termijn voor bepaalde tekorten. Voeding op basis van superfoods, van nature rijk aan essentiƫle voedingstoen, vullen deze tekorten in het lichaam aan zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan.Het gebruik van superfoods in smoothies en sapjes is reeds gekend, maar je kan deze poeders, zaden en gedroogde bessen ook perfect verwerken in lunchgerechten, bij het ontbijt of in heerlijke tussendoortjes. Dit boek bevat 56 recepten met superfoods in de hoofdrol. Ze zijn stuk voor stuk eenvoudig, lekker en snel klaar te maken. Ideaal tijdens een drukke werkweek. Alle recepten werden door voedingsconsulent Mario De l'arbre ontwikkeld, waardoor de gerechten perfect uitgebalanceerd zijn en een gezonde weldaad aan vitaminen en mineralen vormen voor je lichaam.Dit is niet zomaar een kookboek, het bevat ook veel interessante extraatjes. Info over de oorsprong van de soorten superfoods, tips voor gebruik, weetjes over de werking ervan, plaats om eigen recepten te noteren, ... Wist je dat sommige superfoods zelfs kunnen gebruikt worden voor cosmetische doeleinden? In het laatste hoofdstuk vind je enkele recepten voor beauty wondermiddeltjes zoals een gezichtsmasker met rauw cacao- en macapoeder.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever