voedingsvoorlichting en gastronomie 2007-2008

ISBN: 9789080994874

Auteurs:

Publicatiedatum: 22-10-2007

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: KVLV-ID

Voedingsvoorlichting en gastronomie 2007-2008 Dit kookboek biedt je een veelheid aan voedingsweetjes en recepten uit het KVLV-cursusaanbod. Veel aandacht gaat naar eigen land- en tuinbouwproducten. Er is in ons land immers een enorme waaier van lekkere en gezonde voedingsmiddelen, geproduceerd door vakbekwame boeren en boerinnen. Kwaliteit wordt hoog in het vaandel gedragen. ‘Ons patatje van Bintje tot Vitelotte’ neemt je mee naar de rijke wereld van de Belgische aardappel. Ze hebben prachtige namen: Bintje, Charlotte, Franceline, Lady Christ’l, Manon, Nicola, Vitelotte,… Geen saaie knol dus, maar een wereldwijd verspreid basisvoedsel, rijk aan water, vitamines, mineralen, vezels en koolhydraten. ‘Belgische hamsoorten : gewoon meesterlijk’ toont aan dat gekookte, gedroogde en gerookte hamsoorten van bij ons even kwaliteitsvol en lekker zijn als de bekende broertjes uit het buitenland. Als hapje voor bij het aperitief tot in slaatjes, soepen, voorgerechten, tussengerechten en hoofdschotels. ‘Pastorale : smakelijk lamsvlees van hier’ leert je de vele culinaire mogelijkheden van het lamsvlees. ‘Pastorale’ is het keurmerk dat sinds 1992 toegekend wordt aan het fijnste Belgisch lamsvlees. ‘Hartig gebak + rauwkostslaatje = een gezonde maaltijd’. Hartig gebak neemt in onze gewijzigde eetgewoonten een belangrijke plaats in. Er zijn de groentetaarten, hartige kaastaarten, gevulde pannenkoeken, wraps, pita’s,.. . Neem je hartig gebak samen met een groente-, fruit- of ander slaatje dan zorg je voor een gezonde maaltijd. ‘Blijf diabetes een hap voor’ geeft een inzicht in het wereldwijd probleem van diabetes. Eten volgens de principes van de actieve voedingsdriehoek zorgt voor een verminderd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Dat gezond eten lekker kan zijn bewijzen de vele gerechten in dit kookboek<br/>
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever