Diabetes & dagelijkse kost
ISBN: 9789081153676
Auteurs: Corien Maljaars
Publicatiedatum: 25-11-2015
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 443: Dieetboeken
Uitgever: Maljaars, C. | Imprint: Maljaars
In Diabetes & dagelijkse kost vindt u de antwoorden op vragen die veel mensen met diabetes (suikerziekte) hebben:
* Is een koolhydraatarmdieet (laagkoolhydraatdieet) geschikt voor mij?
* Is zoetstof in mijn thee eigenlijk wel een goede keuze?
* In advertenties worden supplementen met chroom, kaneel en visolie aangeprezen bij diabetes. Is het zinvol om die te gebruiken?
In het boek is ook te lezen wat diabetes is. En wat is bijvoorbeeld een hypo, en wat kunt u dan het best doen? Ook wordt op een heldere manier uitgelegd hoe u met koolhydraten kunt rekenen, zodat u lekker en goed kunt variëren. Zowel mensen met diabetes als diëtisten komen in dit boek aan het woord.
Diabetes & dagelijkse kost is al vanaf 2007 een betrouwbare en zeer gewaardeerde wegwijzer. Het bevat veel informatie en tips over het kiezen, kopen en klaarmaken van eten. In deze vierde druk zijn weer de laatste wetenschappelijke inzichten verwerkt.
Corien Maljaars is diëtist en schrijft artikelen voor magazines voor mensen met diabetes en voor vakbladen voor collega's en diabetesprofessionals. Ook is zij projectleider van diverse projecten op het gebied van diabetes. Zij is de redacteur van de Voedingsrichtlijn Diabetes 2015 van de Nederlandse Diabetes Federatie.
* Is een koolhydraatarmdieet (laagkoolhydraatdieet) geschikt voor mij?
* Is zoetstof in mijn thee eigenlijk wel een goede keuze?
* In advertenties worden supplementen met chroom, kaneel en visolie aangeprezen bij diabetes. Is het zinvol om die te gebruiken?
In het boek is ook te lezen wat diabetes is. En wat is bijvoorbeeld een hypo, en wat kunt u dan het best doen? Ook wordt op een heldere manier uitgelegd hoe u met koolhydraten kunt rekenen, zodat u lekker en goed kunt variëren. Zowel mensen met diabetes als diëtisten komen in dit boek aan het woord.
Diabetes & dagelijkse kost is al vanaf 2007 een betrouwbare en zeer gewaardeerde wegwijzer. Het bevat veel informatie en tips over het kiezen, kopen en klaarmaken van eten. In deze vierde druk zijn weer de laatste wetenschappelijke inzichten verwerkt.
Corien Maljaars is diëtist en schrijft artikelen voor magazines voor mensen met diabetes en voor vakbladen voor collega's en diabetesprofessionals. Ook is zij projectleider van diverse projecten op het gebied van diabetes. Zij is de redacteur van de Voedingsrichtlijn Diabetes 2015 van de Nederlandse Diabetes Federatie.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)