Een uitgekookte zaak

ISBN: 9789081496100

Auteurs: Peter Klosse

Publicatiedatum: 18-09-2017

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Academie voor Gastronomie

Frédéric Pelletier is de beste kok van Frankrijk. Hij heeft het klassieke en traditionele restaurant van zijn ouders omgetoverd tot een moderne eettempel waar mensen van over de hele wereld naar toe komen. Geobsedeerd door kwaliteit wil hij de beste zijn. Het geheim van zijn succesformule is culinair spektakel. Met de hulp van CuliFood, de grootste producent van voedseladditieven van de wereld, is hij in staat om gerechten te creëren die voorheen als onmogelijk werden gehouden. Ogenschijnlijk gaat het hem voor de wind, maar twijfels spelen op. Zit hij wel op de goede weg?Aan de andere kant van de wereld volgt de ijverige Harvard studente Olga von Bertalanffy een masterclass moleculair koken. Veel van de stoffen en toepassingen die hier worden besproken herkent ze uit haar studie. Ze realiseert zich dat de negatieve keerzijdes niet worden belicht. Gesteund door haar professor Bob Martinez gaat ze op onderzoek uit. Als hij een pakket met geheime documentenontvangt die zijn nagelaten door de directeur van het Research Institute for Food Additives komen er dimensies naar boven die geen van beiden ooit voor mogelijk hielden.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever