Van eigen erf
ISBN: 9789081528511
Auteurs: Iris van de Graaf Maria van Boxtel Caspar Bürgi
Publicatiedatum: 01-06-2010
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf
Van eigen erf - Koken met de oogst van de biologische boer - Iris van de Graaf en Maria van Boxtel
Dit kookboek gaat over écht eten, over de bezigheden op de biologische boerderij, welke oogst er in die periode van het land komt en hoe je daarmee puur kunt koken. Een boek dat rekening houdt met onze ecologische voetafdruk.
De bladzijden zijn rijk geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal van gewassen in groei en bloei, aangevuld met bijzondere tekeningen. Chef-kok Caspar Bürgi, bekend van het televisieprogramma Food & Fit bedacht speciaal voor dit kookboek makkelijk te bereiden gerechten, die de puurheid van de ingrediënten recht doen. Bovendien portretteert ieder hoofdstuk een biologische boer die zijn favoriete familierecepten en zijn passie voor biologisch boeren met de lezer deelt.
Over de uitgever: Stichting Van Eigen Erf (opgericht in 2003) promoot biologisch eten 'direct van de boer' uit eigen regio, vanuit de overtuiging dat voeding lekker, gezond en duurzaam zou moeten zijn.
Van Eigen Erf bestaat uit een netwerk van tachtig biologische boeren en tuinders die hun producten via korte lijnen rechtstreeks aan de consument verkopen.
Dit kookboek gaat over écht eten, over de bezigheden op de biologische boerderij, welke oogst er in die periode van het land komt en hoe je daarmee puur kunt koken. Een boek dat rekening houdt met onze ecologische voetafdruk.
De bladzijden zijn rijk geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal van gewassen in groei en bloei, aangevuld met bijzondere tekeningen. Chef-kok Caspar Bürgi, bekend van het televisieprogramma Food & Fit bedacht speciaal voor dit kookboek makkelijk te bereiden gerechten, die de puurheid van de ingrediënten recht doen. Bovendien portretteert ieder hoofdstuk een biologische boer die zijn favoriete familierecepten en zijn passie voor biologisch boeren met de lezer deelt.
Over de uitgever: Stichting Van Eigen Erf (opgericht in 2003) promoot biologisch eten 'direct van de boer' uit eigen regio, vanuit de overtuiging dat voeding lekker, gezond en duurzaam zou moeten zijn.
Van Eigen Erf bestaat uit een netwerk van tachtig biologische boeren en tuinders die hun producten via korte lijnen rechtstreeks aan de consument verkopen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)