Koken met contrast

ISBN: 9789081589017

Auteurs: F. Gerrits C. van Casteren

Publicatiedatum: 01-11-2010

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Sjaalman Media | Imprint: Sjaalman Media

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Net zo lekker eten in een ziekenhuis als in een duur restaurant? Koken op hoog niveau in grote hoeveelheden en voor alle mensen? Ook voor mensen met een dieetbeperking?

Ja, dat kan. De keuken van het Catharina-Ziekenhuis in Eindhoven is het bewijs. Hier kookt Frans Gerrits, meesterkok en man met een missie. Jaren geleden verliet hij het fornuis van sterrenrestaurants voor dat van het ziekenhuis. En met succes, want in de wijde omgeving weet men dat het eten in het Catharina-Ziekenhuis van bijzondere kwaliteit is. De keuken van Frans Gerrits heeft daarmee een voorbeeldfunctie gekregen.

Een greep uit de heerlijke gerechten in dit boek. Peterseliesoep met kwartel, Rouget met aceto balsamicodressing en courgette met wortel en zeekraal, Lamsrack met groene kruidenkorst, Bladerdeegtaartjes met rood fruit, een saus van frambozen en verse vijg met romanov-saus.
Lekker, gezond en voorzien van tips en aanwijzingen om aan alle individuele wensen te kunnen voldoen.

Dit is een bijzonder kookboek. Demonstreerde Frans Gerrits in zijn eerste boek, Cucina Catharina, hoe ook in de grootkeuken van een ziekenhuis op hoog niveau gekookt kan worden, in dit nieuwe boek laat hij zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalt én wie hij inspireert. Hij maakte dit boek samen met zijn vrienden: Gerard Wollerich van Restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode, Hein Willemsen van De Hofstee in Bladel, Johan van Groeninge van Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven, Nico Boreas van Restaurant Boreas in Heeze, Peter Koehn van de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Jacques van Bragt van Patisserie en chocolaterie Van Bragt in Geldrop, Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve in Waalre, Gerrit Greveling van Chalet Royal in ’s-Hertogenbosch, Angela van Enckevort van IJssalon Hartentroef in Someren.
Het is de top van de Brabantse gastronomie. Ze delen één passie en één missie: bijzonder lekker eten is voor iedereen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever