Melkzuurgisting als bewaarmethode en in de dagelijkse voeding
ISBN: 9789081739474
Auteurs: Roos van Hoof
Publicatiedatum: 04-08-2012
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Paperback
NUR: 449: Inmaken en conserveren
Uitgever: Brouwland bvba
"Melkzuurgisting als bewaarmethode en in de dagelijkse voeding" is een zeer praktisch boek met talrijke recepten waarin duidelijk wordt uitgelegd op welke manier u kolen en andere groenten zuurt. Ook het maken van platte kaas, yoghurt, kefir, komboecha en zuurdesembrood komen uitgebreid aan bod.Melkzuurfermentatie dient in de eerste plaats om de houdbaarheid van voedingswaren te verlengen.Bij melkzuurfermentatie is er geen verlies van voedingswaren, toxische en onverteerbare stoffen verdwijnen of worden gereduceerd door de vergisting. Tijdens het fermenteren worden antioxidanten aangemaakt en blijven vitaminen C behouden.Gefermenteerde producten zijn lichter verteerbaar, hebben een gunstig effect op de darmflora en bevatten weinig calorieën !
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)