Eerlijk, wild en duurzaam. De gans opeten

ISBN: 9789081915618

Auteurs: Donald Buijtendorp Ed van de Schootbrugge

Publicatiedatum: 07-06-2013

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Paperback

NUR: 441: Basis kookboeken

Uitgever: Groen & Grijs Communicatie voor Stad en Land

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

'Eerlijk, wild & duurzaam. De gans opeten'De herdruk van dit heerlijke boek is bijna gereed. Het is vooral een kookboek en verder schets het de problematiek die onze maatschappij met dit dier heeft. Ganzen doen dingen die wij niet zo leuk vinden. Zoals overlast en schade aan landbouwgewassen bezorgen. Jagers helpen mee de schade en overlast te beperken. Alleen zij mogen een geweer hanteren om de populaties van schadeveroorzakende ganzen terug te brengen naar aanvaardbare aantallen. Er moeten er gewoon een aantal uit.Wat doe je met de door jagers geschoten ganzen? Juist, die eet je op. Je gooit goed voedsel niet weg. Daar is iedereen het wel over eens. De gans moet weer op het bord. Het is een vergeten stuk wild. Het boek van Donald Buijtendorp (jager/verzamelaar en schrijver) en zijn vriend chef Ed van de Schootbrugge wijzen de weg hoe je de gans weer heerlijk op het bord krijgt. De gans is eerlijk, wild en duurzaam. Lekkernijen, lunchgerechten, tussendoortjes, slow food, snacks en nog meer lekkers. Makkelijke recepten voor heerlijke gerechten. De gans moet opgegeten worden. Eet smakelijk!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever