Sus Scrofa in de pot

ISBN: 9789081915625

Auteurs: Donald Buijtendorp Ed van Schootbrugge Herman Ter Weele

Publicatiedatum: 20-06-2014

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Groen & Grijs Communicatie voor Stad en Land

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

'Sus Scrofa in de Pot. Hoe je wild zwijn lekker klaar maakt', heet het nieuwe boek van Donald Buijtendorp en Ed van de Schootbrugge. Dat het over wild zwijn gaat zal duidelijk zijn. Net als het vorig jaar uitgekomen boek over de wilde gans is het een kookboek. Maar wel met alles erbij dat je eigenlijk van de diersoort wild zwijn hoort te weten. Het wild zwijn is puur, eerlijk en duurzaam. En hartstikke wild. Juist daarom is Herman ter Weele van Slagerij/wildhandel ter Weele & Zn uit Oene als mede-auteur er bij gehaald. Passie, kennis van het natuurlijke wild gaat nu perfect samen met de kunde van de schrijver en de chef.
Een hartstikke leuk boek. Informatief? Zeker. Als wild-geïnteresseerde kun je niet zonder. Voor de hobby-kok en de BBQ-liefhebber een must. Het is ook zeker een boek dat aanslaat bij de bewuste consument. De consument die wil weten waar ons voedsel vandaan komt, die puur natuur beter vindt dan fokstallen en anti-biotica. Wilde zwijnen worden beheerd, ze worden geschoten. En die geschoten worden eten we ook op. Het is goed en eerlijk voedsel. Het komt zo uit het bos en van erg dichtbij.

Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever