Kookboek van de Veluwe

ISBN: 9789082105735

Auteurs: Karen Groeneveld

Publicatiedatum: 30-04-2014

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Graven 13 | Imprint: Het Zwarte Schaap

Login voor het inkijkexemplaar

Het boerenleven op de Veluwe was zo'n honderd jaar geleden eenvoudig en speelde zich veelal af rond deboerderij. Daar werd gewerkt, gewoond en geleefd. Ook de maaltijden waren simpel. Het ontbijt (dat vaak pas werd genuttigd nadat de koeien waren gemolken) kon bestaan uit boekweitpannenkoeken of roggemik. Tussen de middag werd er 'warm gegeten', uiteraard met de producten van het seizoen. Stevige kost was het, dikkejennensoep of melkmoes. En voor het avondeten was er brood of karnemelkse pap.Dit boek bevat recepten uit de periode vóór 1950 en schenkt aandacht aan typische Veluwse streekproducten.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever