Als eten moeilijker wordt
ISBN: 9789082324204
Auteurs: Yves Meersman
Publicatiedatum: 30-12-2014
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Paperback
NUR: 443: Dieetboeken
Uitgever: Meersman
Onze eerste kookgids "Zorgzaam Koken" geeft patiënten een antwoord op kauw- en slikproblemen én geur- en smaakverlies. Een van de eerste symptomen van de ziekte van Parkinson is immers geur- en smaakverlies. In latere stadia komen daar nog kauw- en slikproblemen bovenop. Ook bij andere aandoeningen komen heel wat patiënten met deze problematiek in aanraking. De recepten werden uitgewerkt door een multidisciplinair team van creatieve chefs, diëtisten, wetenschappers, allen met 'passie voor smaak' en de bekommernis hoe voeding aan te passen aan een specifieke problematiek. iedereen die gezond en lekker wil koken voor personen met hoger aangehaalde problemen. Uniek door de vele tips i.v.m. de aankopen voor, het (voor)bereiden van, en het serveren van de gepaste drank bij de gerechten.Primeur door de duidelijke indeling van de kauw- en slikniveaus op basis van een recent mondiaal uitgewerkt en erkend 'schema van de consistentieniveaus'.Praktisch door de overzichtelijke 'stap per stap' bereidingswijze en de aanwijzingen voor het verdunnen van vaste voeding of het verdikken van vloeibare voeding, naargelang het vereiste kauw- en slikniveau.Creatief door zijn specifiek opbouw: door de indeling volgens gerecht-componenten (vlees, vis, saus, groente,...) kunnen deze naar eigen smaak en wens onderling gecombineerd worden tot een volledige maaltijd.Passioneel voor smaken, uitzicht en eetgemak van -naar consistentie aangepaste - voeding. Het goede doel:De opbrengst van de kookgids zal besteed worden aan verder onderzoek naar kauw- en slikproblemen, met als doel de levenskwaliteit van patiënten met geur-, smaak-, kauw- of slikproblemen te verbeteren.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)