De notengids

ISBN: 9789082370102

Auteurs: Arie Evers

Publicatiedatum: 01-04-2015

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Digital download

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: A.G.Evers

Voor mijn werk als notenhandelaar zoek ik regelmatig informatie over de producten die ik verhandel. Telkens weer verbaast het me dat er zo weinig informatie beschikbaar is over noten, een belangrijk en gezond onderdeel van ons dagelijks voedsel.De trend in deze tijd is dat we willen weten wat we eten. We stellen vragen als: Waar komt het vandaan? Is het gezond? Kan ik het gebruiken in de keuken? Enzovoort.Noten nemen een steeds belangrijker deel in van ons voedsel omdat het een puur en eerlijk product is, en gezond vanwege de vele voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en andere bouwstoffen.Ik merkte dat mijn klanten steeds meer vragen hadden over noten. Maar tegelijkertijd kreeg ik van hen ook steeds meer informatie over noten. Informatie die ze bijvoorbeeld op internet hadden verkregen.Die informatie was in veel gevallen geheel of gedeeltelijk onjuist. Fabeltjes over het gezondheidsaspect is een voorbeeld van onjuiste productinformatie waarmee ik regelmatig werd geconfronteerd.Dit gegeven en de wens om informatie over een van de mooiste productgroepen die de natuur ons schenkt - noten - te delen, leken me goede redenen om dit boek te schrijven.Het is geen boek speciaal voor mensen die in de notenhandel zitten. Het is vooral bedoeld om mensen die geïnteresseerd zijn in gezonde, dagelijkse voeding als noten, achtergrondinformatie te geven. Informatie over alle noten in één boek en niet versnipperd over duizenden webpagina's.De informatie is per product opgebouwd uit een inleiding over het product, de gezondheidsaspecten, culinair, een recept en houdbaarheidsinformatie. Achterin deel 1 van het boek vind je een tabel met de voedingswaarden van de beschreven noten.De bronnen waarvan ik gebruik heb gemaakt zijn mijn eigen ervaringen van ruim twintig jaar handel in noten, Wikipedia, Uw Notenspecialist en het enige complete boek over noten dat tot nu toe is geschreven: 'Noten & Gedroogde Zuidvruchten' door J.W. Klijn.Ook vind je enkele verwijzingen naar wetenschappelijke studies naar het gezondheidsaspect van noten.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever