studieboek

ISBN: 9789082554021

Auteurs: Koen Podevijn

Publicatiedatum: 01-06-2022

Publicatiestatus: aankondiging

Publicatievorm: Paperback

NUR: 447: Wijn en dranken

Uitgever: Podevijn Koen | Imprint: Podevijn Koen

Leidraad hoe de wijnmaker tot een geslaagde mousserende wijn komt, gebaseerd op de wetenschap uit de Champagne. Deze herziene uitgave gaat nog meer steunen op de theorie om van daaruit nog meer gedetailleerde praktische handelingen met duiding te kunnen onderbouwen. Het perfecte boek, bruisend aan informatie, voor elkeen die de kneepjes van het vak wenst te kennen. U vermijdt de rist aan valkuilen die op het pad van de vinificatie verspreid liggen. Elke wijnmaker, van gepassioneerde hobbyist tot professional, heeft er absoluut baat bij dit boek te lezen. Daarnaast schept dit werk een totaalbeeld over hoe de Belgische en Nederlandse professioneel zijn mousserende wijn maakt volgens de ‘méthode traditionnelle’, dit gerealiseerd op basis van een enquête onder de (semi)professionele wijnbouwers uit de Lage Landen. Voor elke docent, sommelier en wijnfanaat het ideaal boek om zijn kennis bij te spijkeren over ons mousserend product en wijnlandschap. De wijnkenners Gido Van Imschoot, Peter Doomen, Marc Roovers en Mariëlla Beukers geven tussen de hoofdstukken door elk hun reflectie over de wijnbouw der Lage Landen. Koen Podevijn deelt als wijnbouwer zijn kennis en praktijkervaring. Sinds enkele jaren doceert hij over het maken van mousserende wijn. Zijn website vindt u op www.domeinpotdevin.be.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever