Meesterlijk Junior Brood

ISBN: 9789083091808

Auteurs: Robèrt van Beckhoven

Publicatiedatum: 05-10-2020

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 216: Kookboeken (<12 jaar)

Uitgever: Meesterlijk Merk B.V. | Imprint: bij Robèrt

Login voor het inkijkexemplaar

In Nederland zijn we dol op brood. We eten er met z’n allen per jaar meer dan een miljard kilo van! Maar weet jij eigenlijk hoe brood precies wordt gemaakt?In dit boek vertellen Robèrt van Beckhoven en zijn team je alles wat er te weten valt over brood. Robèrt is de meest Meesterlijke bakker van Nederland (Meester Patissier én Meester Boulanger) en weet er dus alles van. We beginnen met een duik in de geschiedenis, want wanneer en hoe is brood eigenlijk ontstaan? Vervolgens nemen we je mee langs alle ingrediënten die je nodig hebt om brood te bakken. Hoe wordt van graan bijvoorbeeld meel gemaakt, en wat is dan het verschil tussen meel en bloem? Een brood krijg je lekker luchtig met desem of gist, maar waarom zou je voor het één of het ander kiezen? En waarom is zout belangrijk, behalve vanwege de smaak? En natuurlijk geeft Robèrt óók de leukste recepten om zelf mee te oefenen. Zo tover jij straks de mooiste zelfgebakken broodjes uit de oven!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever