Meesterlijk Junior Chocolade
ISBN: 9789083091815
Auteurs: Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 05-10-2020
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 216: Kookboeken (<12 jaar)
Uitgever: Meesterlijk Merk B.V. | Imprint: bij Robèrt
Chocolade, wie houdt er niet van? In Nederland eten we gemiddeld zo’n 85 miljoen kilo chocolade per jaar. Dat is vijf kilo chocolade per persoon. Dat staat gelijk aan 45 grote repen van Robèrt, 250 boterhammen met hagelslag of 416 bonbons! Maar wat weet je eigenlijk allemaal al van deze geliefde lekkernij?In Meesterlijk Junior Chocolade vertellen Robèrt van Beckhoven en zijn team je alles wat er te weten valt over cacao en chocolade. Robèrt is de meest Meesterlijke bakker van Nederland (Meester Patissier én Meester Boulanger) en weet er dus alles van. We beginnen met een duik in de geschiedenis voor een bezoek aan de Azteken, Maya’s en Olmeken, de eerste volkeren die ontdekten dat je de vruchten van de cacaoboom kunt eten. We reizen af naar een cacaoplantage in de jungle, waar je leert hoe de cacaoboom groeit, en nemen je mee naar een chocoladefabriek om te zien hoe van cacao chocolade wordt gemaakt. En dan zijn we nog maar net begonnen!Want wist je dat een Nederlandse uitvinding heel belangrijk is geweest voor het maken van écht lekkere chocolade? Welke soorten chocolade zijn er eigenlijk allemaal? En waarom worden we toch zo blij van het eten van chocolade?Natuurlijk geeft Robèrt óók de handigste tips en lekkerste recepten om zelf aan de slag te gaan met chocolade. Zo zet jij straks als een heuse chocolatier de lekkerste creaties op tafel: van pindarotsjes tot chocolademelk en lavacakejes!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)