Het Dokter Ivo dieet

ISBN: 9789083408217

Auteurs: Gelske van Aken Arthur Eger

Publicatiedatum: 14-10-2024

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Paperback

NUR: 246: Kookboeken (>12 jaar)

Uitgever: Blauw Zand, Uitgeverij

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Het Dokter Ivo DieetMet meer dan 100 recepten!Dokter Ivo - vele jaren huisarts in Hoeven (NB) - heeft in de loop der jaren flink wat diëten voorbij zien komen. Op een gegeven moment vroegen Gelske en Arthur aan hem wat hij van al dat ge-dieet vond. Hij zei:‘Eet gevarieerd, gezond, niet te veel en beweeg.’Later werd daar nog aan toegevoegd: ‘maak het zelf’, omdat er aan veel kant-en-klare sauzen en gerechten te veel suiker, te veel zout en te veel gemodificeerd zetmeel (dikmaker bij uitstek) wordt toegevoegd.In dit boek hebben Gelske en Arthur recepten verzameld van gerechten en gerechtjes die zij ooit hebben bereid. Ze voldoen lang niet allemaal aan ‘Het Dokter Ivo Dieet’, daarom zijn ze door dokter Ivo voorzien van de volgende classificering:**** Gezond én lekker*** Lekker en best nog redelijk gezond** Twijfelgeval, maar wel lekker* Ronduit ongezond, maar de zonde meer dan waardDaarnaast zijn de gerechten ingedeeld in drie categorieën: klassiek, pop en jazz.Klassiek staat voor bekende gerechten die allang bestaan, vaak in vele varianten en meestal afkomstig zijn uit een bepaalde cultuur of streek. Pop staat voor de meer recente kookstijl van de generatie ‘televisie-koks’. Waar in een klassiek gerecht zal staan ‘neem een afgestreken eetlepel van ...’, staat in een pop-gerecht eerder ‘voeg een handje ...’ toe.Jazz tenslotte is een - vrij kleine - categorie waarbij je bij het lezen van de ingrediënten denkt: ‘zou dat écht lekker zijn?’ Het feit dat ze in dit boek staan, betekent dat wij dat in ieder geval wél vinden.In de ‘Inleiding’ tenslotte, geeft Arthur een overzicht van recente inzichten over wat gezond is, en wat niet. Daaruit blijkt dat deze inzichten veranderen en dat de deskundigen het lang niet altijd met elkaar eens zijn. Het geeft u informatie waarbinnen u zelf uw keuzes zult moeten maken. Het boek is rijk geïllustreerd met meer dan 60 afbeeldingen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever