Eetlust
ISBN: 9789085104827
Auteurs: A. van der Pol
Publicatiedatum: 04-11-2008
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 441: Basis kookboeken
Uitgever: House of Knowledge
EetLust
In gesprek met ´s werelds topkoks
Met het mes op tafel interviewde Aranka van der Pol tien van de grootste chef-koks ter wereld. Op zoek naar het antwoord op de vraag: welke kwaliteiten moet je als topkok in huis hebben? Wat maakt een chef zo gek om uren achter elkaar in een zweem van zweet en bloed achter de pannen te staan? Wat wakkert hun vuur aan?
Tijdens haar zoektocht drong Aranka door tot het culinaire hart van de rauwe kokswereld. Ferran Adrià sprak met haar over de kunst van het koken, met Herman den Blijker jaagde ze op konijnen en ander loslopend wild, Sergio Herman gaf een uitdagend kijkje in de keuken, Jamie Oliver maakte zich boos en Gordon Ramsay haalde de kolen uit het vuur. Met als resultaat het recept voor de ideale chef-kok.
Eetlust is een boek met smakelijke interviews. Het komt niet alleen in de keuken van pas, maar leest ook lekker weg onder het genot van een glaasje pinot noir of een pasta pommodori. Recepten, quotes en karakterschetsen van de chefs maken dit boek tot een verrassende ontdekkingsreis.
Aranka van der Pol (1978) is culinair journaliste voor De Telegraaf. De beleving van eten fascineert haar: van de geurende chappatis op een straathoek in Delhi, tot Kaapse langoustines en een Amsterdamse spinazieschotel met spekjes.
In gesprek met ´s werelds topkoks
Met het mes op tafel interviewde Aranka van der Pol tien van de grootste chef-koks ter wereld. Op zoek naar het antwoord op de vraag: welke kwaliteiten moet je als topkok in huis hebben? Wat maakt een chef zo gek om uren achter elkaar in een zweem van zweet en bloed achter de pannen te staan? Wat wakkert hun vuur aan?
Tijdens haar zoektocht drong Aranka door tot het culinaire hart van de rauwe kokswereld. Ferran Adrià sprak met haar over de kunst van het koken, met Herman den Blijker jaagde ze op konijnen en ander loslopend wild, Sergio Herman gaf een uitdagend kijkje in de keuken, Jamie Oliver maakte zich boos en Gordon Ramsay haalde de kolen uit het vuur. Met als resultaat het recept voor de ideale chef-kok.
Eetlust is een boek met smakelijke interviews. Het komt niet alleen in de keuken van pas, maar leest ook lekker weg onder het genot van een glaasje pinot noir of een pasta pommodori. Recepten, quotes en karakterschetsen van de chefs maken dit boek tot een verrassende ontdekkingsreis.
Aranka van der Pol (1978) is culinair journaliste voor De Telegraaf. De beleving van eten fascineert haar: van de geurende chappatis op een straathoek in Delhi, tot Kaapse langoustines en een Amsterdamse spinazieschotel met spekjes.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)