Koken op kamers
ISBN: 9789085865728
Auteurs: M.C. Quittelier
Publicatiedatum: 01-01-2011
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Paperback
NUR: 441: Basis kookboeken
Uitgever: BAI bvba | Imprint: FOOD BAI FOOD
Kookboek gemaakt voor jongeren die op "kot" of op een studentenkamer wonen.
Het boek werd gemaakt in samenwerking met jongeren, zowel voor de keuze van de recepten, de teksten en de foto-opnames.
Het bevat 40 recepten met bijhorende foto's voor smakelijke, gemakkelijke, vlugge bereidingen - waaronder ook bekende "klassiekers" uit de jongerenkeuken (chili, hamburger, pasta...). Bovendien wordt ook rekening gehouden met een evenwichtige voeding.
De recepten werden zodanig gekozen dat ze kunnen klaargemaakt worden met een minimum aan materiaal.
Bij elk recept wordt de voedingswaarde vermeld, en het aandeel in de dagelijke aanbevolen hoeveelheid.
Met een symbooltje worden de recepten in verschillende categorieën ingedeeld: geschikt bij fysieke of greestelijk inspanning, ultra-licht, of vegetarisch (er zijn trouwens 26 vegetarische reepten).
Er worden eveneens suggesties gegeven over mogelijke combinaties en variaties (nuttig als je niet alle opgesomde ingrediënten in huis hebt), en tips om verspilling te voorkomen.
Naast de recepten bevat het booek nog:
-8 hoofdstukken, met telkens 10 ideetjes (dranken, broodjes, pasta, pizza, salades, vinaigrettes en sauzen, aperitiefhapjes en desserts).
-Raadgevingen voor keukenmateriaal en gebruiksvoorwerpen
-Tips voor het organiseren van de keukenkast, basisingrediënten, organisatie, aankopen, veilig bereiden van voedsel, enz.
-Lijst van recepten in alfabetische volgorde en per onderwerp
Het boek werd gemaakt in samenwerking met jongeren, zowel voor de keuze van de recepten, de teksten en de foto-opnames.
Het bevat 40 recepten met bijhorende foto's voor smakelijke, gemakkelijke, vlugge bereidingen - waaronder ook bekende "klassiekers" uit de jongerenkeuken (chili, hamburger, pasta...). Bovendien wordt ook rekening gehouden met een evenwichtige voeding.
De recepten werden zodanig gekozen dat ze kunnen klaargemaakt worden met een minimum aan materiaal.
Bij elk recept wordt de voedingswaarde vermeld, en het aandeel in de dagelijke aanbevolen hoeveelheid.
Met een symbooltje worden de recepten in verschillende categorieën ingedeeld: geschikt bij fysieke of greestelijk inspanning, ultra-licht, of vegetarisch (er zijn trouwens 26 vegetarische reepten).
Er worden eveneens suggesties gegeven over mogelijke combinaties en variaties (nuttig als je niet alle opgesomde ingrediënten in huis hebt), en tips om verspilling te voorkomen.
Naast de recepten bevat het booek nog:
-8 hoofdstukken, met telkens 10 ideetjes (dranken, broodjes, pasta, pizza, salades, vinaigrettes en sauzen, aperitiefhapjes en desserts).
-Raadgevingen voor keukenmateriaal en gebruiksvoorwerpen
-Tips voor het organiseren van de keukenkast, basisingrediënten, organisatie, aankopen, veilig bereiden van voedsel, enz.
-Lijst van recepten in alfabetische volgorde en per onderwerp
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)