Het eenvoudigste wijnboek ter wereld

ISBN: 9789089313218

Auteurs: Bruno Vanspauwen

Publicatiedatum: 12-10-2012

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Wijnboeken of -gidsen waarin gegoocheld wordt met termenals bouquet, primaire, secundaire of tertiaire aroma'sen coulure zijn niet aan Bruno Vanspauwen besteed. Dezeculinair journalist en wijnkenner zag het als een uitdagingom zijn expertise over wijn te bundelen op een voor iedereenvatbare manier. Zijn reis door de wondere wereld vande edelste drank begint in het glas. Daar stelt hij de meestrelevante en nuttige vragen:Waaraan herken je een goed glas wijn?Welke wijn past bij welk gerecht?Wat zijn de musthaves van elk wijnland?Hoe kan je optimaal genieten van je fles wijn?Bruno Vanspauwen: 'Het opzet van dit boek is nu net omwijnkennis heel toegankelijk te maken. En ik ben ervanovertuigd dat ook kenners er nog iets van kunnen opsteken.Sommigen beschikken immers over een zodanig grote hoeveelheidkennis, verspreid en gefragmenteerd, dat zij doorde bomen het bos niet meer zien.'
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever