Wat (w)eten we?
ISBN: 9789089315380
Auteurs: Laurens De Meyer
Publicatiedatum: 31-08-2015
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Wist u dat kalveren op een ziekmakend dieet worden gezet opdat hunvlees er in de supermarkt bleek zou uitzien? En dat er in diepvrieslasagnesgeen echt vlees en geen echte kaas zit? En dat bonen uit Keniakopen een aanslag is op het milieu? En dat biologisch voedsel niet altijdgezonder is en light voedsel niet altijd lichter?De mens anno 2015 heeft eigenlijk geen idéé meer van wat er in zijn etenzit, wordt misleid door de marketingmachine van de voedingsindustrie enkomt niet los van hardnekkige clichés over wat er goed is voor zijn dieet engezondheid.De auteur, mede-initiatiefnemer van Dagen Zonder Vlees en bio-ingenieur,vertelt in dit boek de waarheid over ons voedsel. Vlijmscherp enkeihard als het moet, maar ook met nuance. 100% radicaal hoeft niet,genieten mag nog, maar weet vooral wat je eet.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)