Wijnwalsen door Oostenrijk
ISBN: 9789089318855
Auteurs: Etienne Van Steenberghe
Publicatiedatum: 06-07-2018
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Sprankelende Sekt, Unieke Grüner Veltliner, Stijlvolle Chardonnay, Briljante Pinot Noir, Verrassende Weense Gemistschter Satz... Oostenrijk is als wijnland misschien minder gekend dan Frankrijk of Italië, maar de kwaliteit van de wijn moet zeker niet onderdoen.
Heel wat wijnkenners hebben de weg naar deze Oostenrijkse rijkdom gevonden en in steeds meer restaurants staan er ook schitterende Oostenrijke wijnen op de kaart. 'Wijnwalsen door Oostenrijk' neemt je mee op reis doorheen de prachtige wijnstreken van Oostenrijk. Sommige wijnhuizen schrijven al generaties lang geschiedenis, andere jonge wijndomeinen zoeken een eigen plaats op.
Dit boek is de ideale manier om het land en zijn wijnregio's te ontdekken, dankzij de vele toeristische tips en unieke adresjes. Etienne Van Steenberghe is dé wijnschrijver bij uitstek. Eind van de jaren 60 kwam hij voor de eerste keer in contact met Oostenrijkse wijn en de voorbije vier jaren ging hij flaneren en proeven in de wijnstreken van Oostenrijk om deze wijngids te schrijven.
Heel wat wijnkenners hebben de weg naar deze Oostenrijkse rijkdom gevonden en in steeds meer restaurants staan er ook schitterende Oostenrijke wijnen op de kaart. 'Wijnwalsen door Oostenrijk' neemt je mee op reis doorheen de prachtige wijnstreken van Oostenrijk. Sommige wijnhuizen schrijven al generaties lang geschiedenis, andere jonge wijndomeinen zoeken een eigen plaats op.
Dit boek is de ideale manier om het land en zijn wijnregio's te ontdekken, dankzij de vele toeristische tips en unieke adresjes. Etienne Van Steenberghe is dé wijnschrijver bij uitstek. Eind van de jaren 60 kwam hij voor de eerste keer in contact met Oostenrijkse wijn en de voorbije vier jaren ging hij flaneren en proeven in de wijnstreken van Oostenrijk om deze wijngids te schrijven.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)