7 regels om een goede keuken te (h)erkennen

ISBN: 9789089896681

Auteurs: Roberta Schira

Publicatiedatum: 26-10-2015

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij

Login voor het inkijkexemplaar

Voor iedereen die van eten houdt: van professional tot leek. En... goed gegeten? Iedereen heeft tegenwoordig een mening, online en offline, over restaurants, hun menu en chef. Maar hoe leer je nou echt te beoordelen of iets op culinair vlak de moeite waard is? 7 regels om een goede keuken te (h)erkennen biedt uitkomst: Roberta Schira geeft eenvoudige, universele regels die een culinaire ervaring en een review kunnen beïnvloeden: - ingrediënten - techniek - genialiteit - evenwicht en harmonie - sfeer - plan - waarde Met goed gevonden metaforen, duidelijke voorbeelden en interessante anekdotes van onder andere Massimo Bottura, Margot Jansen en Jamie Oliver, beschouwt Schira alle factoren om tot een beoordeling te komen. Leer om de gedachte te herkennen die achter een gerecht, een restaurant of een idee kan zitten. Zo wordt 'goed' een herkenbare, objectieve en universele waarde die je met iedereen kan delen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever