De geur van witte rijst
ISBN: 9789090287942
Auteurs:
Publicatiedatum: 15-11-2015
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Go-Tan B.V.
De geur van witte rijst
Verzamelde Indische eet- en kookherinneringen
Illustraties: Mirjam Letsch
Redacteur: Hans de Clercq
Nederland kent nog volop mensen die een persoonlijke band hebben met de Indische eetcultuur, zowel van de eerste, tweede als derde generatie. In deze families vormt eten het hart van het sociale leven.
De nostalgie, de kennis, het plezier en de liefde die bij de echte Indische keuken horen staan aan de basis van dit kookboek.
Enkele maanden geleden deed Go-Tan een oproep om herinneringen, anekdotes, oude foto's en natuurlijk de bijbehorende familierecepten in te sturen, met de bedoeling een kookboek te maken 'van iedereen, voor iedereen'. Wat maakt de Indische eetcultuur zo bijzonder? Welke recepten werden van generatie op generatie doorgegeven en vinden nu hun weg naar dit bijzondere kookboek?
De inzendingstermijn sloot eind juni 2015, en uit de stortvloed van inzendingen werden de mooiste verhalen en anekdotes geselecteerd. Han Go, directeur van Go-Tan en initiatiefnemer van het project, is razend enthousiast over de originaliteit van de inzendingen en de prachtige verhalen. 'Dit is uniek. Hiermee houden we de sociale Indische eetcultuur ook voor volgende generaties in leven'.
Verzamelde Indische eet- en kookherinneringen
Illustraties: Mirjam Letsch
Redacteur: Hans de Clercq
Nederland kent nog volop mensen die een persoonlijke band hebben met de Indische eetcultuur, zowel van de eerste, tweede als derde generatie. In deze families vormt eten het hart van het sociale leven.
De nostalgie, de kennis, het plezier en de liefde die bij de echte Indische keuken horen staan aan de basis van dit kookboek.
Enkele maanden geleden deed Go-Tan een oproep om herinneringen, anekdotes, oude foto's en natuurlijk de bijbehorende familierecepten in te sturen, met de bedoeling een kookboek te maken 'van iedereen, voor iedereen'. Wat maakt de Indische eetcultuur zo bijzonder? Welke recepten werden van generatie op generatie doorgegeven en vinden nu hun weg naar dit bijzondere kookboek?
De inzendingstermijn sloot eind juni 2015, en uit de stortvloed van inzendingen werden de mooiste verhalen en anekdotes geselecteerd. Han Go, directeur van Go-Tan en initiatiefnemer van het project, is razend enthousiast over de originaliteit van de inzendingen en de prachtige verhalen. 'Dit is uniek. Hiermee houden we de sociale Indische eetcultuur ook voor volgende generaties in leven'.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)