Saphar

ISBN: 9789090318561

Auteurs:

Publicatiedatum: 31-12-2020

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 246: Kookboeken (>12 jaar)

Uitgever: Hassani Holding BV

Een culinaire avontuur door Afghanistan"Kook met je hart en denk met gevoel" Dat was de eerste les die Parwin Zamani van haar moeder kreeg toen ze begon met koken. Zoals gebruikelijk in Afghanistan leren meisjes van hun moeder koken. Recepten worden al generaties lang mondeling doorgegeven. In dit boek beschrijft Zamani de gebruiken en tradities in Afghanistan gedurende de periode 1964 tot 1993. Het is een rondreis door verschillende provincies langs de oude zijderoute.Er zijn recepten voor feestelijke gerechten en gerechten voor alledaagse maaltijden. Dit boek schetst een beeld van de rijke, exotische eetcultuur van Afghanistan. Maar het vertelt ook een verhaal; Parwin Zamani's persoonlijke verhaal, prachtig gedetailleerd en doorspekt met levendige beschrijvingen van het landschap en de cultuur van Afghanistan. En bovenal geeft het een overzicht van smakelijke gerechten en oude familierecepten. Parwin Zamani werkte tot 1993 als ingenieur in Kabul. Door het oorlogsgeweld was ze gedwongen haar land abrupt te ontvluchten samen met haar kinderen. Sinds 2000 woont ze in Nederland en zet zich in om meisjesonderwijs in Afghanistan mogelijk te maken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Identiek (andere verschijningsvorm):

    Besproken in de keuken

      Ook van deze auteur

        Ook interessant

          Ook van deze uitgever