De aardappeleters
ISBN: 9789400406889
Auteurs: Joost Engelberts Joris Vermeer Bas Zwartepoorte
Publicatiedatum: 01-04-2021
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De | Imprint: Thomas Rap
Sushi, schnitzel en steak; het zijn wereldberoemde gerechten die we dagelijks eten,maar ze zijn inmiddels zo gewoon dat we er niets meer over weten. Waar komenze vandaan en waarom zijn ze zo beroemd? De Aardappeleters trokken de wereldin en zochten het uit.
Uit de krochten van eeuwenoude bibliotheken en uit de monden van chefs, baronnessen, boeren, revolutionairen en uitvinders worden de oerrecepten opgediept. Het resultaat is een kloek boek vol verrassende avonturen met babi, bolo en bbq enepische verhalen over nazi’s en spaghetti, maffia en kaasfondue, zeezieke koeien envleesthee. Een reis vol memorabele ontmoetingen, zoals met de laatst levende telgvan het roemruchte geslacht Stroganoff, die sinds de dood van haar moeder nooitmeer een fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft gegeten.
Uit de krochten van eeuwenoude bibliotheken en uit de monden van chefs, baronnessen, boeren, revolutionairen en uitvinders worden de oerrecepten opgediept. Het resultaat is een kloek boek vol verrassende avonturen met babi, bolo en bbq enepische verhalen over nazi’s en spaghetti, maffia en kaasfondue, zeezieke koeien envleesthee. Een reis vol memorabele ontmoetingen, zoals met de laatst levende telgvan het roemruchte geslacht Stroganoff, die sinds de dood van haar moeder nooitmeer een fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft gegeten.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)