Olijfolie

ISBN: 9789401423502

Auteurs: Wilma Van Grinsven-Padberg

Publicatiedatum: 26-08-2024

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Lannoo N.V., Uitgeverij | Imprint: Lannoo

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

We hebben allemaal wel een fles olijfolie in onze keuken staan. Olijfolie is een van de gezondste, vaakst gebruikte én oudste oliën ter wereld. Er valt zoveel over te vertellen, en toch is er zo weinig over gekend: Hoe onderscheid je een goeie olijfolie van een slechte? Waar en hoe wordt olijfolie gemaakt? Bestaat er zoiets als olijfolie-fraude? Welke olijfolie past bij welk gerecht? Aangevuld met twintig heerlijke recepten, van een geurige focaccia tot verrassend karamel-vanille-ijs met een scheutje olijfolie. Wilma Van Grinsven-Padberg is gediplomeerd olijfoliesommelier en gepassioneerd door de mediterrane levensstijl. In dit allesomvattende naslagwerk laat ze zien waarom olijfolie ook wel 'het vloeibare goud' wordt genoemd, hoe je het kunt gebruiken tijdens het koken en waarom het zo goed is voor je gezondheid.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever