Proeven van Italië
ISBN: 9789401497206
Auteurs:
Publicatiedatum: 02-04-2024
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Lannoo N.V., Uitgeverij | Imprint: Lannoo
Hoe wordt een Italiaanse maaltijd bereid? Wat is de échte geschiedenis van pizza? Kan gnocchi ook als dessert worden gegeten? Wat zijn de 35 manieren om een Italiaanse koffie te bestellen?... Geen onderwerp blijft onbesproken.
Maak kennis met honderden emblematische producten, iconische recepten, illustere figuren en typische gebruiken; een verleidelijke reis naar de Italiaanse keuken in een mix van gastronomie, voedingswetenschap, geschiedenis, culturele referenties, legendes, overleveringen, grafieken, kaarten, foto's en illustraties. Eén ding is zeker; je proeft Italië van noord tot zuiden van west naar oost. Buon appetito!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)