Achter de Smaak

ISBN: 9789403605630

Auteurs: Rémy Dekker

Publicatiedatum: 30-03-2023

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Digital download

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Mijnbestseller B.V.

Dit boek met korte verhalen gaat over bekende gerechten en dranken. Interessant om te lezen, en leuk om door te vertellen aan je gasten!Onze eetcultuur is aan verandering onderhevig, altijd en overal, maar klassiekers blijven. Ze blijven omdat ze in balans zijn en gewaardeerd worden door duizenden mensen door de jaren heen. De verhalen gaan met name over gerechten. Denk aan de Caesar salade, carpaccio, tarte Tatin en het mysterie rondom de Dame blanche. Maar het verhaalt ook over o.a. de Vodka Martini van James Bond, Prosecco en de grootste chefs van weleer. Hier en daar is het boek verrijkt met een receptuur van een gerecht of cocktail en het is doorspekt met humor.Iedereen die iets heeft met het culinaire, vanwege het werk of als hobby kok, zal dit boek kunnen waarderen. Maar hopelijk ook iedereen die interesse heeft in cultuur & geschiedenis, Bourgondiërs, bon vivants, levensgenieters en mensen die in de horeca werken of gaan werken. Smaak staat centraal!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever