Koken met bier

ISBN: 9789460310096

Auteurs: M. van Huijstee

Publicatiedatum: 29-08-2009

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 448: Bier

Uitgever: Solo, Uitgeverij

Prachtig kookboek voor bierliefhebbers en culinaire amateurs.

Vandaag de dag wordt er in veel huishoudens licht en mediterraan gekookt.
Dat speciaal bier daar uitstekend als ingrediƫnt kan worden ingepast, is over het algemeen bij de huidige keukenprins(es) geen heersende gedachte. Dat is jammer, want speciaal bier is niet alleen gemaakt om te drinken. Speciaal Bier heeft een pittige frisheid en fruitigheid. Het is kruidig, soms wat bitter en zacht zoet. Karaktertrekken die in moderne gerechten buitengewoon worden gewaardeerd.
Gerenommeerde koks (Wulf Engel en Herman de Blijker) vonden het een uitdaging eigentijdse interpretaties van klassieke biergerechten te maken die prima passen in de lichte, moderne keuken van vandaag
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever