What's cooking in Belgium
ISBN: 9789460581861
Auteurs: Neil Evans Anna Jenkinson
Publicatiedatum: 08-04-2016
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Luster Uitgeverij
Tweede druk van dit boek, dat veel meer is dan een kookboek. What's Cooking in Belgium bevat niet alleen recepten van traditionele Belgische gerechten om van te watertanden, maar ook fascinerende anekdotes over de nationale keuken.
De auteurs werden geïnspireerd door talloze gesprekken met chefs, boeren en historici, en zetten op basis daarvan recepten en verhalen op papier die de innige band tussen Belgen en hun eten verklaren. Van waterzooi en stoofpotten met bier tot wafels en speculaas, alle Belgische klassiekers komen aan bod.
Neil en Anna bezochten steden en dorpen van de Noordzeekust tot in de Ardense bossen. Ze schrijven over het geheim van echte Belgische frieten, over de dag waarop de eerste Belgische praline werd gemaakt en over hoe de Spanjaarden, Fransen en Duitsers de Belgische cuisine hebben beïnvloed.
Dit boek, geïllustreerd met prachtige foto's van Diane Hendrikx, hoort evengoed thuis in de keuken als op de salontafel.
De Britse Anna Jenkinson en Neil Evans wonen al een hele tijd in België. Neil groeide op in België; zijn eerste culinaire experimenten waren met traditionele Belgische gerechten. Over de jaren heen heeft hij een indrukwekkende collectie Belgische kookboeken bijeen gekocht en geërfd - sommige daarvan zijn meer dan honderd jaar oud. Anna studeerde in Oxford en werkt al meer dan vijftien jaar als journaliste. Haar artikels en bijdragen over het leven in België zijn gepubliceerd in internationale en lokale kranten.
De auteurs werden geïnspireerd door talloze gesprekken met chefs, boeren en historici, en zetten op basis daarvan recepten en verhalen op papier die de innige band tussen Belgen en hun eten verklaren. Van waterzooi en stoofpotten met bier tot wafels en speculaas, alle Belgische klassiekers komen aan bod.
Neil en Anna bezochten steden en dorpen van de Noordzeekust tot in de Ardense bossen. Ze schrijven over het geheim van echte Belgische frieten, over de dag waarop de eerste Belgische praline werd gemaakt en over hoe de Spanjaarden, Fransen en Duitsers de Belgische cuisine hebben beïnvloed.
Dit boek, geïllustreerd met prachtige foto's van Diane Hendrikx, hoort evengoed thuis in de keuken als op de salontafel.
De Britse Anna Jenkinson en Neil Evans wonen al een hele tijd in België. Neil groeide op in België; zijn eerste culinaire experimenten waren met traditionele Belgische gerechten. Over de jaren heen heeft hij een indrukwekkende collectie Belgische kookboeken bijeen gekocht en geërfd - sommige daarvan zijn meer dan honderd jaar oud. Anna studeerde in Oxford en werkt al meer dan vijftien jaar als journaliste. Haar artikels en bijdragen over het leven in België zijn gepubliceerd in internationale en lokale kranten.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)