Ceviche
ISBN: 9789461431042
Auteurs: Fiona Taieb
Publicatiedatum: 03-07-2014
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Good Cook B.V.
'De culinaire trend van 2014', zo noemde chef-kok Robert Kranenborg de Peruaanse keuken in een uitzending van De Wereld Draait Door begin dit jaar. Ceviche kenmerkte hij als het beroemdste Peruaanse gerecht.
Ceviche is een rauwe visschotel die vooral populair is in Latijns-Amerikaanse landen en zijn oorsprong vindt in Peru. De Peruaanse keuken staat bekend als een van de beste in Latijns-Amerika en is de laatste jaren ontdekt door vele topkoks.
Voor de bereiding van ceviche kun je diverse vissoorten gebruiken, maar de gemene deler is dat de vis eerst wordt gemarineerd met bijvoorbeeld citroen of limoen om de vis te 'garen'.
Met het kookboek Ceviche uit de Peruaanse keuken leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet en schelvis; het staat er allemaal in.
Ceviche is een rauwe visschotel die vooral populair is in Latijns-Amerikaanse landen en zijn oorsprong vindt in Peru. De Peruaanse keuken staat bekend als een van de beste in Latijns-Amerika en is de laatste jaren ontdekt door vele topkoks.
Voor de bereiding van ceviche kun je diverse vissoorten gebruiken, maar de gemene deler is dat de vis eerst wordt gemarineerd met bijvoorbeeld citroen of limoen om de vis te 'garen'.
Met het kookboek Ceviche uit de Peruaanse keuken leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet en schelvis; het staat er allemaal in.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)