Recepten uit Canada
ISBN: 9789461431097
Auteurs: Frédérique Chartrand
Publicatiedatum: 20-10-2014
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Good Cook B.V.
Ontdek de typische streekgerechten en culinaire veelzijdigheid van Canada. Canada kent grote invloeden uit de Franse en Angelsaksische keukens, maar ook de immigranten uit Noord- en Oost- Europa drukken hun stempel op de keuken van Canada.Maak de Canadese versie van de oorspronkelijk Franse rillettes, muffins met cranberry's, de Guédilles (hotdogs met krab), blauwe bosbessentaart en niet te vergeten de nationale snack, Poutine. Leg augurken en bieten in en maak je eigen Canadese ketchup.Hét culinaire product van Canada is de overheerlijke esdoornsiroop (ahornsiroop) in zowel zoete als, bij- zonder verrassende, hartige gerechten: ei gepocheerd in esdoornsiroop, esdoornsiroopboter, beignets met esdoornsiroop, witte bonen met spek en esdoorn- siroop en nog veel, veel meer met de lekkerste siroop ter wereld!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)